Tussendoortje BARCELONA – SPAIN.

In afwachting van onze grote voyage trekken Stijn en mezelf een paar dagen naar het felbegeerde Barcelona.
Het stond al een eindje op ons to do lijstje. Al bijna acht jaar eigenlijk, maar om één of andere onbelangrijke reden nooit de bovenkant van dat lijstje bereikt. Voorbij gestoken door hoofdsteden zoals Rome en Parijs, of andere Spaanse bestemmingen zoals Cordoba en Granada.

Waarom heb ik je zo lang links laten liggen, Barcelona? Nu al gepromoveerd tot een toppertje. Prinses van de citytrips.
Wel te verstaan dat niemand queen New York verslaat, uiteraard.
Een stad waarin je zelfs zou willen wonen.
Want het is hier proper, groen, geen vuilnis noch hondepoep op de straat.
Impeccable metroservice.
Schitterende stadsarchitectuur.
Vol gezellige bars en restaurantjes.
Zwoel weertje. Gemoedelijke sfeer. Meer van dat!

We slapen in het hippe B Hotel op de Plaza España. Een echte aanrader. Centrale ligging, mooie moderne kamers en een toffe rooftop pool & bar (de passievrucht-mojito’s, mmmmmm).

Citytrippen, dat is idealiter een beetje (gas) geven en (rust) nemen.
We staan op zonder wekker. Bezoeken een stadsgedeelte via een 100% wandeling die we niet al te nauwgezet volgen. Keren terug naar het hotel voor een plonske met een cocktail. Opnieuw de stad in voor een diner op zijn Spaans. Basic, lekker en niet voor 22u.

Vijf nachten in Barcelona geeft je mooi de tijd om de hele stad te verkennen zonder haast.
Voor de geïnteresseerden, een kleine resumé met wat tips en weetjes.

Als je landt op de luchthaven El Prat, kan je snel het centrum bereiken met de Aerobus (10,20 € retourtje). Niet aanschuiven aan de kiosk, maar cash betalen aan de chauffeur. Op 20 minuutjes, file inbegrepen, sta je op de Plaza España.
In de vroege avond trekken naar de wijk Gracia. Eerst en vooral om park Guell te bezoeken en te genieten van het mooie uitzicht op de stad. Daarna dineren in deze hippe buurt vol kleine straatjes met bio winkels, toffe bars en multiculturele eetplekjes. Aanraders zijn Gastrobar Vita (Calle Verdi), Sol i lluna (Calle Verdi) en mojitos drinken tussen de Spanjaarden in hipsterbar Chatelet.

Op zaterdag naar de wijk Eixample met zijn prachtige architectuur. Bezoek brengen aan de Sagrada Familia (tickets op voorhand online kopen, 15 €), casa Battlo en casa Mila bezichtigen. Lekkere sardines planxa eten in Bar Nolla (Carrer del Consell de cent) of een tasty wrap halen bij Boldu (Carrer de Balmes).
Een bezoek brengen aan de heuvel Montjuic, blitsbezoek aan de MNAC (gratis na 15u) en terug afdalen langs de kustzijde. Patatas op verschillende wijze smullen in Crum (Carrer del Parlament).

Op zondag de toekomstige Barça spelertjes gaan aanmoedigen op Camp Nou. Doortrekken naar de wijk Vila Olimpica, de havenbuurt en flaneren langs de Middellandse Zee. Strandbar Mokai (Avenida Litoral) serveert frisse cervezas en foccacia’s. ‘S avonds opnieuw naar Gracia, één van onze favoriete buurten.

Maandag starten met een uitgebreid ontbijt in Taranna in de wijk Sant Antoni. Van daaruit naar de wijk El Gotic, het historisch hart van Barcelona. In de Catedral hebben ze het niet zo voor blote benen, dus hebben we die niet kunnen bezichtigen. Kleine straatjes met hoge oude gebouwen, ongelooflijk veel winkels en watermeloen eten op de zalige markt La Boqueria. Aanrader is La Castanya (Carrer dels Escudellers) voor een cavaatje en een finke hap voor weinig geld. ‘s Avonds in het raamkozijn eten in het Federal Café (Carrer del Parlament) en de rode duivels aanmoedigen in een nieuw Belgisch café Imprfecto (Avinguda del Parallel).

Op dinsdag naar de gezellige wijk El Born. Wederom kleine straatjes met hipsterwinkels, love it! Ontbijten in de stralende zon bij Cuines Santa Caterina (Avenida de Francesc Ambo). Wandelen tot het strand van Barceloneta, onderweg jachtschepen spotten en ee aperitief nuttigen in een strandbar.
Na het zonnen op het dakterras terug naar El born, omdat het de moeite waard is.

Barcelona, smaakt naar meer, ons zie je zeker nog eens terug!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s