Verticaal klasseren.

Verhuizen van huis A naar huis B is gemakkelijk. Je pakt je hele inboedel in, stopt het in een vrachtwagen, camionette of remorque, om vervolgens alles weer uit te pakken. Wil je graag alles houden? Dan doe je dat gewoon! Voila. Verhuis klaar.

Verhuizen van huis A naar grote onbekende X is toch iets minder evident. Inpakken, ja, dat blijft hetzelfde. Alleen hebben bepaalde spullen geen eindbestemming meer. Of toch niet meer bij ons. Na jaren verzamelen, sta je daar dan. Wat doe je met al die spullen? Zoals die lookpers, ice crusher, pureestamper en sla zwierder. Nuttig keukenmateriaal, ooit aangekocht omdat je het één keer nodig had. En bij die ene keer gebleven. Sla uit zakjes, zoveel praktischer. We zouden alles kunnen meenemen. Container vullen en verschepen. Naar X. Helaas nog steeds een onbekende. De verhuis komt sneller dan de onthulling van onze bestemming. Container on hold. Geen zekerheid of we dan ook ergens lang genoeg zullen blijven. Containerplan geschrapt.

Gelukkig mogen we in onze handjes wrijven dat we welwillende ouders hebben met redelijk wat stockageruimte. Merci om plaats te maken voor onze paris-roubaix kassei trofee, hubby’s plechtige communie stereoketen mét stickers van versleten rockbands en elvendertig reisgidsen. Dat is het gerief dat we écht willen houden ;-). We zullen enkel de brol met emotionele waarde in opbergdozen stoppen. De rest wordt verticaal geklasseerd. Ook dat nuttig keukenmateriaal. Beloofd!

Een valies. Of twee. Met kleren, schoenen en een kleine selectie van wat onmisbaar kan zijn. Dat nemen we mee.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s