Vrouwenkamp 2016.

29 jaar en ik ga op kamp met de scouts. Met de oud-scouts. Enkel maar met de vrouwtjes. De mannen laten we thuis. Of in mijn geval in Hong Kong.
Een bende van 40. Naar De Haan. Het kustdorpje en omstreken zullen het geweten hebben. De passage van een meute ongeregeld, een laatste weekendje weg voordat de zomervakantie alweer te snel voorbij is. Tussen 25 en 70 jaar zijn we, in alle maten en vormen. Van alle soorten, de stille genieters, extraverte avonturiers en competitieve lolbroeken. Verwonderlijk of niet, maar dat klikt bijzonder goed.

Oké, het is een scoutskamp, maar eentje naar onze normen. Met echte bedden. Aparte kamers voor de snurkers. En goeie douches. Een gerieflijke keuken. Met vaatwas. Frigo’s met veel plaats voor veel frisse drank. Fruit bij het ontbijt. Cava. En een zonneterras. Meer vragen we niet.

Spelletjes spelen. Met de zoektocht naar de mol  de Haan als rode draad. Een mengeling van het betere denkwerk en meer sportieve uitdagingen. Wandelzoektocht naar Chinese tekens, raadsels oplossen, ei-gerelateerde-gerechten-kettingen bedenken, fotozoektocht op de dijk, zandsculpturen maken en reuze Jungle Speed spelen. Niet vergeten te hydrateren, met een glaasje cava, rosé of fris pintje. Het was tenslotte 30° en dorstig weer. Een fantastisch kamp. Een zalige afsluiter van mijn Belgische zomer. Bedankt kippetjes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s