Blitsbezoek HONG KONG.

Vijf dagen Hong Kong. Lang genoeg om een correct beeld te schetsen. Om met smaak van de sfeer te proeven. Helaas niet om die vervelende jetlag te verteren. Maar echt de moeite waard! De verwondering begint al bij het landen op Lantau Island. In een wijde boog over de skyline van Hong Kong. Zoveel skyscrapers! Nog zotter dan New York.

Hong Kong Island is de ideale uitvalsbasis voor een citytrip. Vanuit dit centrale eiland ben je in no-time met de MTR op het vaste land Kowloon of met de ferry naar Lamma Island.
Ons hotel Butterfly on Hollywood (263 Hollywood Road, Central) is een aanrader. Betaalbaar, proper, gerieflijk en modern ingericht. Met persoonlijke gids hubby hoefde ik zelf niets uit te stippelen en niets te regelen. Lucky me :-).
Aangekomen in de luchthaven stond hij me op te wachten. Niet met een bos bloemen. Wel met een Octopus Card. Makkelijk te herladen en bruikbaar voor openbaar vervoer en winkels. Superpraktisch. Op de Airport Express trein. 25 minuten later in Central Station op HK Island. Een eerste stap in de buitenlucht bevestigt wat ik op klimaatinfo.nl las: het is drukkend warm! Oef. Overal airco. Draait op volle bak. Of de deuren en ramen nu gesloten zijn of niet. Comfort boven alles.
HK kent 7 miljoen inwoners. Waarschijnlijk de reden waarom alles zo praktisch en efficiënt georganiseerd is. Overal borden met instructies. In de metrohal wandelen honderden mensen netjes in de aangeduide strook en spontaan vormen ze een rij bij het aanschuiven. Geen gedrum, elleboog-gepor of voorstekers. Daar kunnen we nog iets van leren. Speciale voetgangersgangen met roltrappen. Maar goed ook. HK is alles behalve vlak. En dat maakt HK zo fenomenaal. Torenhoge gebouwen voor, op en tegen donkergroene bergflanken. Mega indrukwekkend. Vanop Victoria’s Peak heb je een adembenemend uitzicht. Je kan een oldschool tram nemen naar boven en voor de hikers onder ons, afdalen via de Central Green line. Dat je kletsnat terug beneden staat, zal ofwel van het zweten zijn, ofwel van de frequente regenbuien. HK is geen garantie op een zonovergoten vakantie. Als het toch blue sky is, kan je de bus richting Stanley nemen. Onder de bergen door naar één van de goudgele stranden van HK. Zij die liever een zelfgeorganiseerde tasting houden van Aziatische bieren, moeten niet ver zoeken naar toffe cafeetjes. Asahi, Ichiban, of Singha. Als het zo warm is, lest gelijk welk pintje de dorst. Geen fan van Aziatisch eten? Geen probleem, je vindt hier iedere denkbare keuken. Gene zever. Voor zij die ooit naar HK willen gaan, even een kort lijstje met onze favoriete plekjes. HK Island: 3 monkeys (Japans), Scirocco (café met terras), Chachawan (Thais), BêP (Vietnamees), F.A.B (Frans/Amerikaans), Motorino (Italiaans), Emack&Bolios (mmmmmmmm ijs). Kowloon: Nara Thai. Nee, we aten geen Chinees. Daar zijn we geen zo’n fan van :-). Van al de rest van HK, daar zijn we zot van.

Blitsbezoek Hong Kong. Twee dagen België. Nu op weg naar Lissabon. Vijf dagen zon, relax en slaap inhalen. Maandag naar Mozambique. 3 continenten op 12 dagen tijd. Moet kunnen :-). Adeus!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s