Pitstop LISBOA – PORTUGAL.

De eerste stapjes als expat. Geleidelijk aan. Voordat we ons storten op het Afrikaanse avontuur, nog een powernapvakantie in Lissabon. Met TAP kan je namelijk je vliegreis kosteloos onderbreken voor een tussenstop in Portugal. Relaxen in het Epic Sana Hotel, zalig nietsdoen. Slechts één citytripwaardige dag naar Sintra. Zeker eens de Quinta da Regaleira bezoeken. Een domein ingericht door de geschifte Italiaanse architect Luigi Manini. De meest bizarre en zelfs creepy tuin vol zotte tunnels, grotten en waterputten. Voor de rest van de reis enkel maar gebakken en gebraden. Heerlijk!

We staken onze voetjes onder tafel bij volgende restaurants: A Cevicheria, een hippe bar met verse peruaans-geïnspireerde gerechtjes, onder het motto sharing is caring. Casa Cabaças, boemvol, lange wachtrijen om zelf je megasteak te grillen op een hotstone, slechts 9€ en zeer lekker. Je zou voor minder aanschuiven. Esperanca-Se, een Italiaan met heerlijke linguine porcini, na een Wine with a view bij het Castelo do S. Jorge. Tascardoso, met het meest mini doch romantische tafeltje ooi, echte Portugese visgerechten. Zero Zero, mooi tuinterras, houtoven pizza’s en prosecco van de tap.

 In plaats van te reisbloggen, zou ik beter voor Gault Millau of Guide Michelin schrijven. Of voor de foodrubriek van de Flair :-).

Na vijf dagen klaar om verder te reizen naar Portugals gewezen kolonie. Mozambique. In de hoofdstad Maputo. Onze woonplaats voor de komende twee maanden.
Afrika. Mijn eerste keer. In de broesse? Gelukkig niet. Oef. Na drie dagen toch moeilijk om al een correct verhaal te vertellen. Nog een paar dagen wennen. Aan dat nieuwe leven van mij.

2 comments

  1. Maputo is het dus geworden 🙂
    Lijkt me wel heel boeiend, benieuwd om er meer over te lezen.
    PS: het verlangen naar mooi weer en hoge temperaturen zal alvast ingevuld worden.
    Heel veel liefs.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s