Holderdebolder.

Zes vette weken verder. Tijd om de valies terug uit de kast te halen. Zes tot maximum acht weken Mozambique. Dat was het plan. Daarna vakantieschade inhalen. Die hebben we na ons blitsverblijf in Azië nog te goed. Plots werd zes al zeker minimum acht. Verlengen tot aan tien en voordat je het helemaal kunt berekenen, zullen we hier drie maand wonen. Surprise surprise, oorspronkelijk plan gewijzigd. Problemen mee? Não não, we hebben het hier erg naar onze zin. Daarna dan toch wel graag het beloofde verlof. Misschien met een roadtrip Westerse Kaap. En thuis met Kerst. Er bestaan slechtere vooruitzichten ;-).

Even de Belgische herfstblues overslaan. Geen kletsnatte kille dagen voor ons. Hier in het onderste halfrond draait er veel averechts, maar met het feit dat het zomer in plaats van winter wordt, daar hebben we geen problemen mee. Noch met een gemiddelde dagtemperatuur van 30 graden. Noch met weekends vullen met zwembadpret en bbq. Endless summer. En al die zomerse dagen met één paar sandalen. Inderdaad, slecht één paar. Twee shorts, een jeansrokje en een paar kleedjes. ‘t Ging toch maar voor zes weken zijn. Wou ook niet ‘de madam van’ zijn, met belachelijk veel bagage als entourage. Een halfwerkende gsm, tablet en een paar romans. Dit is het zowat. Spaarzaam iedere letter lezen. Niet dat we überhaupt de tijd hadden om meer te vergaren. Uit Hong Kong weggehaald, twee dagen Roeselare, via Lissabon tot hier. Holderdebolder. Zonder enige voorbereiding. Geen tijd om deftig in te pakken. En nu godsganse dagen de waste doen. Met dat zweetweer. Voor dat je het weet zit heel je garderobe in het circuit. Daar sta je dan, lekker bloot te wezen. Eerste taak terug op Belgische bodem: dozen kopen! Heel die kleerkast erin kieperen en shippen naar de volgende site. Gedaan met dat wassalon :-).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s