O dierbaar België.

Heerlijke feestdagen thuis. Letterlijk om de vingers bij af te likken. Of beter gezegd de lichtjes vervroren vingertoppen. Brrr! Dertig graden frisser. Snotneuzen en ijspegeltenen. Weg met het zomergevoel.  Hallo kerstsfeer! De meest radicale aanpassing na vier maand Afrika. Alhoewel, als je eens een Delhaize binnenstapt, is het ook weer wennen aan de overvloed aan producten. Schappen vol bio-, light- en bereide gerechten. Niet normaal wat er hier allemaal geproduceerd wordt. En nog straffer wat er daarvan nadien onaangeroerd in de vuilnisbak belandt.

Als je er even van tussenuit bent, bekijk je O dierbaar België eens door een andere bril. ‘t Is hier eigenlijk wel best oké. Alhoewel sommige toestanden toch echt niet te vatten zijn.
Oké, zó slecht is het niet gesteld met onze wegen. Tenzij je langs Doornik moet passeren. De files zijn wel echt abnormaal. Alsook het fenomeen van tweedevaksrijders. Of het onvermogen om te ritsen. Echt vriendelijk zijn we nu ook weer niet. Genen goeiendag hoor, als je een andere verloren wandelaar tegenkomt in Heuvelland. Norse mensen zeg. En eeuwige discuteurs. Staat die brug daar nu nog niet in Antwerpen. Of was het een tunnel? Wordt het een compromis? Een tug dan of een brunnel?

Beschaafd gematigd gecompliceerd België. Toch was het méér dan fijn. Die prachtige grijze zee om aan uit te waaien. Beboste heuvels, shoppingsteden en verlaten Vlaamse velden voor een ochtendrun. Quality time met framily. Vooral dat laatste. Top! Batterijen herladen en terug klaar om te vertrekken. Naar de zon, hoera! Zo meteen het vliegtuig op naar Singapore. Benieuwd wat ons daar te wachten staat. Bye xxx!

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s