Singapore for dummies.

Wow. Meteen onder de indruk van het groene en nette Singapore. Al van tijdens de taxirit vanuit de luchthaven omringd door hele stukken natuur. Eerst een blik werpen op woonbuildings & skyscrapers. Moderner en breder dan in Hong Kong, maar wel minder hoog. Op het eerste zicht lijkt het zelfs niet Aziatisch. Waar zijn die voedselstalletjes, kleurrijke muren en overrompelende menigte? Voorlopig nog ergens verstopt. ‘t Was ook wel een zondagochtend.

Toen we na de middag naar Orchard Road gingen (paradijs voor shopaholics), werd het wel duidelijk dat er 6 miljoen mensen wonen op 719 km². Kan je hier niets bij voorstellen? België heeft er 11 miljoen, maar wel verspreid over 30.500 km². Dan is het ook niet moeilijk dat de overheid graag veel controle heeft over het publieke en zelfs private leven. Maandelijkse Pest Control (lees: ze spuiten alles plat, bye bye muggen en vrienden), zowel op straat als in de huizen. Potje met stilstaand water? Boete. Vuilnis op straat gooien? Boete. Kauwgumke? Boete. Moet wel toegeven, voor mijn part voeren ze overal zo’n beleid. Nog beter is de wooncode. De overheid beheert alle gebouwen en iedereen is eigenaar, je kan geen volledige appartement of huis huren. Stel dat je oog op een studiootje valt, wordt er gecheckt wat je afkomst is. Chinees, Tamil of Maleis? Wonen er al teveel van jouw soort, dan heb je pech. Iedere building moet een spiegel zijn van de maatschappij.
Opgelegd interraciaal contact. Verplichte diversiteit. Hm, dus een land waar het superclean is en diversiteit gepromoot wordt. Lijkt me niet mis!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s