Vrouwenklap.

Een nieuwe woonplaats, een nieuwe zoektocht naar nuttige dagbestedingen. Alweer hetzelfde liedje,  het is een tijdelijke bestemming, opnieuw geen zicht op hoe lang we hier zullen blijven. Voorlopig staan we op de planning tot half februari. Anderhalve maand. Dan heeft het geen zin om ons echt te installeren. Voordat we het goed beseffen, zitten we misschien terug op de vlieger. Er zit dus niets anders op dan er een zeer uitgebreide citytrip van te maken. Ook goed!
Alleen op pad in Singapore is perfect doenbaar, het is hier superveilig. Of het ook echt leuk is, da’s een andere kwestie. Het wereldwijde web dan maar afschuimen naar lotgenoten. Vijf seconden later bots je al op een Belgisch/Luxemburgse vereniging, twee minuten later staat een Chinese Nieuwjaarslunch gepland. Verleid om aan te sluiten bij een donderdagse Nederlands/Belgische hiking-club.
Allemaal ervaringsdeskundigen in het  “expatvrouw van”-zijn. Een echo van eigen ondervindingen en een flinke portie goede raad. Over de kleine dingen: altijd een paraplu meenemen, is ‘t niet voor de regen, dan wel voor de felle zon; laat maar zweten, je kan het niet vermijden en ‘t is goed voor een zuiver velleke; geen schimmel als je al wat eetbaar is (zelfs bloem, suiker en patatten) in de frigo bewaart en lederen schoenen in den airco zet. Voor nieuwe kleren en de coiffeur wachten tot in België, tenzij je graag teveel betaalt. Maar ook over de grote dingen: niet kunnen werken, dat went en kindjes krijgen, dat helpt. En tegen dat die er zijn, proberen de verveling tegen te gaan. Een fietsdaguitstap naar Pulau Ubin, een eiland met Singapore ’s laatste mangroves, een ochtend haaien en kwallen spotten in het S.E.A. Aquarium op het entertain-eiland Sentosa en de kleurrijke steegjes van Chinatown verkennen. Of even goed wat sporten, casual koken en ‘s middag schrijfsels verzinnen in een hippe koffiebar. Het hoeft niet altijd spectaculair te zijn. Advies wordt opgevolgd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s