Year of the Rooster.

Het leidde bijna tot een echtelijke ruzie ;-), maar sinds zaterdag zitten we met z’n allen in het jaar van de haan. The year of the Rooster en neen, Stijn, niet the year of the Cock. Chinees nieuwjaar, 15 dagen feest! Lang vooraf aangekondigd door rood met gouden lampionnen in de straten, posters met soms echt onduidelijke afbeeldingen van hanen (vandaar de discussie over wat die Rooster nu eigenlijk was) en kortingen op de mandarijnen. Deze laatste worden op de talrijke familiebezoeken uitgewisseld voor goed geluk. Krijg je er ene met veel blaadjes aan, dan blijft je relatie intact of is er een boontje op komst. Aan kinderen worden lai seem gegeven, met goud versierder rode envelopjes met een centje voor een goede toekomst. In beide gevallen: hoe meer blaadjes, hoe beter. Voor ons CNY-leken bijgevolg torenhoge verwachtingen over de spektakels die stonden te gebeuren. Helaas bleek de parade al gepasseerd te zijn, nergens vuurwerk te bespeuren en de grijze rolluiken voor de winkels & eettentjes die anders nooit gesloten zijn, zorgden het hele weekend voor zo’n doef zondagsgevoel. Je kan trouwens mooi zien dat het zondag is, als de straten vol zitten met picknickende Indonesische & Filipijnse huismeisjes en de openbare parken bezet worden door groepen Indiase werkmannen, aan het pintelieren of karaoke zingen en daarna handje-in-handje door de straten slenteren.
Gelukkig is er hier en daar nog een streepje regenwoud met aangelegde wandelroutes, om te kunnen ontsnappen aan de mensenmassa en nadien een bezoekje aan één van de vele rooftopbars voor een lekkere zoete Singapore Sling. Na een dag te spenderen in het leuke Adventure Cove Waterpark, is het startweekend van CNY zonder al te veel gekraai van de haan aan ons voorbij gegaan.

4 comments

 1. “I am alert
  Ready to take action
  The first on the scene
  The last to leave
  I take chances
  But I am precise
  I know where things belong
  I am orderly and fastidious
  Nothing escapes me
  I am always prepared
  I never give up or in
  I AM THE ROOSTER”
  Jammergenoeg ben ik een ‘dog’ 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s