Stop-over SINGAPORE.

Als je de talrijke Instagramfoto’s mag geloven, is Zuidoost-Azië dezer dagen erg in trek. Tegenwoordig is het niet enkel meer een vakantiebestemming voor backpackers, honeymooners en liefhebbers van het Aziatische type.  Meer en meer modale Vlamingen ruilen de mobilhome aan de Costa Brava, met de onvermijdelijke Nederlandse buren, of het volpension hotelletje aan de Italiaanse Rivièra, met de onvermijdelijke pasta-vakantiekilo’s, in voor een trip naar het uiterste Oosten. Oké, je moet er minstens 15 uur vliegen voor over hebben, maar vertrek eens op een Zwarte Zaterdag richting de gîte in de Provence en dan gaan we dit punt nog eens op tafel leggen. Het ontsnappen in tropische wouden, het bezichtigen van kleurrijke Boeddhistische tempels en de ontdekking van de exquisiete spicy Oosterse keuken. Slechts enkele argumenten nodig om impulsief op een gure winterse avond een vliegticket te boeken.
O ja, het is maar een wup groot, maar Singapore heeft het allemaal. Je zou ervan verschieten hoeveel geconserveerde stukken regenwoud of nieuw aangelegde natuurparken er in the City of the Merlion zijn. Ook geen gebrek aan mogelijkheden voor diverse culturele uitstapjes. Zo kan je Chinatown, met steegjes bomvol kraampjes en de Buddha Tooth Relic tempel, Little India, met de hindoeïstische Sri Veeramakaliamman tempel en het kleurrijkste Tan Teng Niah huis of Kampong Glam, waar de gouden Sultan Moskee staat, bezoeken. Eerder fan van moderne architectuur? Dan mag je zeker het stadscentrum met o.a. de Marina Bay Sands, Esplanade Theatres, ArtScience Museum, Louis Vuitton Island Maison,… niet links laten liggen. Daar vind je meteen ook overblijfselen van het koloniale verleden, zoals het Fullerton Hotel, St. Andrews Cathedral, het Asian Civilisations Musuem, Raffles Hotel & Victoria Concert Hall. Tussen deze talrijke mastodonten verschuilen traditionele shop houses, hippe restaurantjes en toffe rooftopbars. Toch zijn er weinigen die Singapore op hun travel bucketlist staan hebben. Volgens mij nochtans wel op zijn minst een stop-over waard. Allé, behalve als je nood hebt aan relaxen met zicht op een azuurblauwe zee zonder olietankers, verlaten witte stranden en een cocktail waar je niet bij iedere slok moet denken hoe ze er in godsnaam 18 dollar voor durven vragen.

2 comments

  1. Wij zijn er al eens geweest, een stop-over tijdens de vlucht van Australië, in september 2001 net na ‘de towers’. 1 dag is te kort om alles te zien. Maar toen was het echt al de moeite waard.
    Hopelijk blijven jullie daar nog een beetje, dan komen we af. Een dag of 4 ? Wat denk je? En dan een doorreis naar een of ander exotisch strand? Dat staat op mijn bucketlist!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s