Escaping Big City Life, hello Kata Beach THAILAND.

Een verlengd weekendje aan de zee. Aangezien Oostende of De Panne net iets te ver is, besluiten we wat dichter bij huis te blijven. Op vrijdagochtend, nog voor het licht wordt, Singapore verlaten, dan ruim anderhalf uur met Tigerair de lucht in. Net op tijd voor de aperitief, die van voor de middag welteverstaan, zet de taxi ons af aan het hotel in Thailand. Een paar dagen weg uit de grootstad, herbronnen aan het strand. Ja, Kata Beach bij Phuket is zoals het in de Lonely Planet beschreven staat: azuurblauwe zee, wit zandstrand, palmbomen en een idyllisch eilandje voor de kust, die de horizonlijn een ruw karakter geeft. Een echt plaatje. Vooral als de zon schijnt.
’t Is niet omdat het geen moessonperiode is, dat je gegarandeerd droog weer hebt. Laten we zeggen dat als je humeur zo wispelturig zou zijn zoals het Thaise hemeldek, dan zouden we rap in spel liggen. De ene minuut kan je de hitte van de zon in de helderblauwe lucht bijna niet verdragen, twee minuten later krijg je een gratis douche door een ferme wolkbreuk. Quote uit menig reisgidsen: “Als het regent, is het een korte flinke bui en daarna is het terug gepasseerd”. Wel, gelijk waar we nu al geweest zijn, doet het bij ons precies nooit gewoon een “vlaagske”. Maar geen probleem, alternatieve ontspanningsmogelijkheden genoeg. Een stevige Thaise massage, manicure en pedicure of als je dan toch al nat bent, een plonske in het zwembad. Veel aperitieven, met een verfrissend Singha biertje of een lekkere mango daiquiri en vergezeld van verse springrolls. Nu zijn we nog meer fan van de Thaise keuken. Mmm, die heerlijke rode curry, pad thai of ananasrijst met zeevruchten. Een echt tropisch vakantiegevoel. Tenminste als je de massale vertegenwoordiging van Russen wegdenkt. Een invasie van kroostrijke rode broeders, te herkennen aan hun stevige postuur en 90-ies look. Ook zij hebben eens nood aan een streepje zon. Eventjes weg uit de toendra en de Thaise stranden worden overspoeld met mouwloze box t-shirts, driekwart trainingsbroeken met bijhorende melkfles-kuiten en Rucanor sletsen. Roesskiejs spotten vanop een terrasje, entertainment gegarandeerd.
Bruin kleurtje check. Ontspannen (lach)spieren check. Kleine kater check. Topweekend!

2 gedachtes over “Escaping Big City Life, hello Kata Beach THAILAND.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s