Favoriete plekjes in Singapore.

Ik geef het toe, ik hou van lijstjes opstellen. Op mijn IPhone, op post-its of op bierviltjes. Over eender wat. Van dagdagelijkse boodschappenlijst tot heuse bucket lists.
Hieronder volgt een lijstje met enkele van mijn lievelingsplekjes in Singapore.

  • Favoriete supermarkt: Fairprice Finest op Scotts Square. Dezelfde Westerse producten als van de Cold Storage, maar dan wel anderhalf keer goedkoper. Ja hoor, je vindt er zelfs producten van het Delhaize huismerk, dat als Top Brand bestempeld wordt. Gniffel.
  • Favoriet restaurant om in groep naartoe te gaan: Artichoke op Middle Road. Midden-Oosterse mezze-stijl met de bedoeling de lekkernijen te sharen. Buiten zit je gezellig aan picknicktafels en vingers aflikken bij de Brassica Tabouleh met spruitjes of de homemade Labneh dip.
  • Favoriet restaurant met heimwee naar mama’s keuken: Les Bouchons op Ann Siang Road. Een steak waar zelfs Argentijnen U tegen zouden zeggen én handgesneden frieten. A volonté! In het weekend zit je gewoon aan een tafeltje op straat, want die maken ze lekker autovrij.
  • Favoriet studeerplekje: de Starbucks, en dan liefst op het buitenterras op de eerste verdieping van 313 @Somerset. Voor de prijs van 3,7 dollar = 2,5 euro neem je een freshly brewed coffee, kan je een hele voormiddag in alle rust blokken en tijdens de pauze andere shoppers spotten.
  • Favoriete hiking trail: MacRitchie Nature Trail met als hoogtepunt de Tree Top walk. Letterlijk.
  • Favoriete groene plekje in de stad: de Botanical Gardens, heel mooi aangelegd en ingedeeld in verschillende tuindelen met leuke wandelroutes. Ga eens liggen in de Canopy Web, 8 meter boven de grond. Tenzij je hoogtevrees hebt natuurlijk.
  • Favoriete zondagse bestemming: wandelen langs de kustlijn van Sentosa en daarna iets fris drinken op het aangelegde doch charmante strand van Palawan Beach.
  • Favoriete plekje voor een guilty pleasure: Maison Kayser op Scotts Square. Een brownie voor hem, een dark chocolate cookie voor mij.
  • Favoriete bar voor de vrijdagse borrel: Muddy Murphy’s aan Orchard Road. Eigenlijk verkozen omwille van de geografische ligging (vlak bij kantoor), maar best oké. Ze kennen ons daar ondertussen al en in vergelijking met veel Singaporese etablissementen een snellere en betere service. Ideaal voor als je grote dorst hebt.
  • Favoriete Hawker Center: in het begin dat we in Singapore waren, was het Lau Pa Sat, maar Newton Food Center is momenteel onze geprefereerde eerste hulp bij ik-heb-geen-zin-om-te-koken. Stal nr. 51 voor Thai food en op vrijdagavond die Indiër helemaal achteraan het binnenplein. Drukke bedoening en heel leuk om het weekend mee in te zetten.

3 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s