Labour Day.

Zelfs op de dag van de Arbeid zijn de Singaporese winkels en supermarkten gewoon open. Zoals altijd. Hier wordt zeven op zeven op de letter na gevolgd. Je zou dan nog verwachten dat ze de deuren wat vroeger sluiten, maar nee hoor. Extra lange openingstijden. Hier hoef je jou dus niet op zaterdag als een zot naar de winkel te haasten, drie keer rond de parking te rijden om een vrij parkeerplekje te bemachtigen en dan te moeten aanschouwen hoe de rekken geplunderd worden, omdat de combinatie van een zondag en daar aansluitend een feestdag Belgen tot hamsteren verplicht. Singapore – België 1 – 0. Alle, 2 – 0, want het blijft hier, bijna tot vervelens toe ;-), lekker boven de 30 graden. Ondertussen is de maand mei ingezet en hebben we – ik val in herhaling, I know – totaal nog geen idee wat de nabije toekomst voor ons in petto heeft. Alle scenario’s zijn mogelijk, maar dat stopt ons niet om een poging te ondernemen om ons toch enigszins wat voor te bereiden op what might be.
Op een zondagse roadtrip werden alvast de buurten, waar we nooit zouden willen wonen, geschrapt. Bah Jurong en consoorten. Vanaf Holland Village valt er naar het Westen toe precies niet teveel te beleven. Daarnaast ondervonden we dat er ook echte goeie slagers bestaan, zoals Huber’s Butchery op Dempsey Hill. En alsof onze liefde voor den Duits nog niet groot genoeg was, ontdekt dat je in The German Market zowel gewone als geribbelde Lays paprikachips kunt kopen. Say what :-D! Die aperitiefzonde dan wel weer wegwerken op één van de hiking trails, waarbij we de MacRitchie Nature Trail tot favoriet verkozen hebben. Na vier maand kan je eigenlijk al gemakkelijk een lijstje met lievelingsplekjes samenstellen. En een hele do & don’t waslijst. Die laatste is nog niet helemaal compleet, maar zo meteen kan je bij Tips & fun facts mijn favoriete plaatsjes in Singapore terugvinden.

3 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s