Schone liedjes en een snel einde.

Jawel, het is weer van dat. Moving time, bitches! Een half jaar op eenzelfde plaats kunnen verblijven, blijkt door de aard van het werk voor ons nagenoeg een onvervulbare wens. De verhuisdozen worden terug gevuld, meubels afgebroken en valiezen opnieuw gemaakt. Bye bye Schotland, deze korte maar krachtige ontmoeting zullen we niet snel vergeten. We sluiten dit hoofdstuk(je) af in stijl, want op de valreep kan ons verlengd weekend met Stefanie & Bert dan toch doorgaan. Voor het allereerst in ons expatbestaan bezoek, hooray! Er staat een Schotse proeverij op het programma, een snuifje kasteelbezoek, een sipje distillerij, een hapje natuurwandeling in Cairgorms en een ferme beet uit de Zuidelijke Highlands. En uiteraard een queeste naar de beste pub van ’t stad. Wat volgt er dan vanaf maandag? Geen flauw idee.
Hoe kan het ook anders dan dat we nog steeds niet weten wat de volgende bestemming wordt. Zolang er geen nieuws is, staat het o zo schone Roeselare op de agenda. Een perfecte afsluiter van de zomer, tijd voor een barbecue met de familie en een terrasje met de bende. Zet maar al iets fris voor ons klaar!

Tips.
Twee weekends terug schuimden we de westkust van de Highlands af, van het prachtige strand van Gruinard tot het überbekende Eilean Donan Castle in Dornie. Onderweg zeker eens stoppen bij de Falls of Measach (Corrieshalloch Gorge) en een flinke beklimming doen in de bergen rond het Loch Maree. We sliepen bij een stel sympathieke hippie Duitsers in het Torridon Estate, een charmant kasteel met hoog je m’en fous gehalte. Heerlijk gegeten in het Torridon Inn Restaurant.

6 comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s