Sporturlaub im schönen Tirol.

Als je me zou vragen wat ik verkies: de zee of de bergen, is het antwoord voor gelijk wel seizoen zonder twijfel optie nummer twee. Die liefde wordt met de jaren groter en groter, het is niet altijd zo geweest dat ik stond te springen om in de zomer naar het “slecht weer” te trekken. Misse opvatting troef. Hartje zomer is het vaak even warm en even zonnig als een meer Costa Brava-getinte bestemming, al moet je dan wel rekening houden met een reële kans op een warmteonweer. Het voordeel is dat de omgeving lekker groen blijft, en het gedonder meestal wacht totdat je zelf een bruin kleurtje kon opdoen. Het kàn natuurlijk ook zijn dat karma a bitch is en het de hele week regent :-). Oke, en dat je zo ongeveer je hele kleerkast moet meezeulen, is ook de realiteit. Een fietstenue om te mountainbiken, bergschoenen om te hiken, nen dikken puul voor vanboven op de berg, regenjas voor dat ‘sporadisch’ onweer, bikini voor de natuurzwemvijver en trainingsbroek voor als je ’s avonds piepedood bent na al dat gesport. Het enige wat je thuis kan laten, zijn je hoge hakken (die thuis ook niet gedragen worden, bedankt combi menige kasseien & kinderwagen), want voor ’s avonds nen schnitzel te gaan eten, heb je die precies ook niet nodig. Een hele dag bakken in de zon of sporten in de natuur, de keuze is wederom snel gemaakt. Ten eerste ben ik werelds slechtse lezer. Na de geboorte van Alixe dacht ik een boek van Nicolas Sparks uit te lezen in het moederhuis. Haha, of op z’n minst toch tijdens die drie maanden borstvoeding. Of toch (schaam schaam) zeker tegen de zomervakantie… How, ’t was wel in ’t Engels, maar na een half jaar ben ik uiteindelijk het plot te weten gekomen (en zo verrassend was het nu ook weer niet). Wat kan je anders doen tijdens het zonnebaden?! Ten tweede wonen we al twee jaar bijna steeds op een exotische bestemming. Of toch tropischer dan België, maar allé, afgezien van deze zomer dan. De zin om in het verlof bij te kleuren is er niet meer, schaduw en koelte worden des te meer geapprecieerd.
Nee, geef mij maar een actieve dag, goed afzien en op tijd en stond een beloningske :-). Eines großes Bier bitte. Veel meer dan dat heb ik aan mijn tijd met Herr Pollet in Barnum niet overgehouden. Kwestie van de belangrijkste dingen te onthouden!

Wij verbleven in het Oostenrijkse Mieming en werden supergoed ontvangen in het mooie Apart Elisabeth. De familiesuite is een aanrader als je er, zoals ons, met drie koppels verblijft. Mountainbikes of e-bikes kan je huren bij Hotel Schwarz.
Fantastische omgeving voor wie van mountainbiken of hiken houdt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s