Wat begon als een kleine off-day door een paar zeurende krampen bij het opstaan, eindigde 4,5 uur later in de memorabele 30 april door de bijzonder vlotte entrée van dochter nummer twee. Zo snel dat ik zelfs de tijd niet kreeg om ook maar op het bevallingsbed te gaan liggen. Zegt dat genoeg?! Het moet een schoon zicht geweest zijn, best dat niemand een camera bij de hand had, of het was zeker een YouTube hit geworden.
“Vrouw bevalt rechtopstaand, baby net op tijd opgevangen”, vergezeld van “Opgelet, kan schokkende beelden bevatten”. Maar hé, de meeste grote zoogdieren werpen nu eenmaal op die manier, al wordt er bij hen niet in allerijl een stapel operatiedoeken als valbescherming gelegd. Maxime, 12 dagen te vroeg al stuntend op de wereld gekomen, gekenmerkt door haar lange gazellebenen en een reputatie die luidt van nature een stevige drinker te zijn.
Haar ‘grote’ zus beseft wellicht nog niet dat ze net haar BFF ontmoet heeft. Alixe en Maxime, twee wereldse Bruggevrouwtjes. Le due sorelle, ze hebben onze harten veroverd.