Singapore style.

Het ziet er naar uit dat we, net zoals in Mozambique, wat langer blijven plakken. Zeven weken in Singapore en nog geen einde in zicht. Alhoewel we nog steeds in het appartement met hotelallures verblijven, spreken we nu al van “wonen” en “bij ons thuis”. Stap voor stap van het toeristen-pad afwijken en stilaan verloopt de week in een vast stramien, waarbij we eigenlijk vooral alledaagse dingen doen. 10.554 km van België verwijderd, maar toch vlotjes in het normale werkmans-ritme geraakt.
Stijn gaat vijfenhalf op zeven werken, ondertussen doe ik een beetje mijn eigen ding ;-). ’s Avonds zelf koken, gezonde gerechtjes uit mijn koksmuts toveren met behulp van het niet zo uitgebreide gamma aan keukenmateriaal. Pureren met een vork lukt best wel als je de groenten echt helemaal plat kookt. Het is hier toch niet het seizoen voor hesperollekes of gehakt parmentier, dus die oven mis ik ook niet en als er maar één gaspit deftig werkt, smijt je alles gewoon in één pan :-).
Wekelijks ook een avond Oosters eten in een food court, al dan niet gevolgd door een cinemabezoek. Dinner and a movie, een gouden combo en trouwens één van de weinige dingen die een stuk goedkoper zijn dan bij ons. Een Thaise curry eet je voor $ 5-7,5 (3,4 -5€) en een filmpje pik je mee voor $ 8,5 (5,7€). Het mag dan zelfs ne keer een slechte film zijn. Nee, we waren niet zo zot van Silence van Scorsese. Ja, we zijn het midden de film afgebold. Het gezelschap van lawaaierige, not fashionable late Aziaten krijg je er trouwens gratis bij. Laten we zeggen dat mensen die lijden aan misofonie deze côté best links laten liggen. Smek, slurp, gorgel, rochel troef. Geluiden die wij walgelijk vinden, vindt men hier blijkbaar doodnormaal.
Kwestie van averechts te doen, tellen zij ook op, te beginnen aan de pink in plaats van aan de duim, kan je hier enkel zonnecrème met extra whitening-factor kopen en wordt alles, maar dan echt alles wat je koopt, in plastic wegwerpzakken gestopt. Lekker milieubewust… zou J. Schauvliege niet zo leuk vinden. Comfort primeert, dat is duidelijk, kan je ook zien aan het megasucces van aan-huis-leveringen door Foodpanda, RedMart, Deliveroo en co.
In Singapore kan je alles verkrijgen, tot aan je voordeur gebracht. Zelfs huismerkproducten van Delhaize, koekjes van Jules Destrooper en Lotus speculoospasta. Er is maar één iets dat hier blijkbaar niet bestaat, ofwel hebben we het nog niet gevonden, en da’s een deftig frietkot. En lekkere paprikachips. Wordt verder onderzocht!

6 comments

  1. PAprika chips van het merk Spar vind je soms bij Phoon Huat (m.n. In de grotere winkels zoasl bij Alljunied). Phoon huar is een keten voor bakkersartikelen….

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s